Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Οποία ομοιότης μυστηρίου...



Της Ελένης Χριστοδούλου
Μύθοι και θρύλοι ζωντανεύουν σε μια άκρη του Ατλαντικού Ωκεανού και μιλούν για το «Τρίγωνο των βερμούδων». Οποία ομοιότης! Εδώ στην Ύδρα, είμαστε τελευταία κάτι σαν το «Νησί των βερμούδων». Σαν ένα νησί που μοιάζει να κουβαλά στοιχεία του εν λόγω τριγώνου των βερμούδων και της υπερφυσικής του αύρας.
Εκεί στο Τρίγωνο του Ατλαντικού που χάθηκαν πλοία και αεροπλάνα μυστηριωδώς και εδώ στην Ύδρα του Σαρωνικού που «εξαφανίζονται» μυστηριωδώς άνθρωποι με αξία, παιδεία και μόρφωση, για να προβληθούν εκείνοι που αυτόκλητα θεωρούν, πως γνωρίζουν να κρίνουν τα πάντα και πως η άποψή τους είναι αδιαφιλονίκητα εμπεριστατωμένη!
Ας αφυπνιστούμε λοιπόν όσο είναι καιρός και αν δε θέλουμε να ζήσουμε μια ακόμα παρωδία.
Εκεί στο Δήμο της Ύδρας, γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, αλλά δώστε πρωτοβουλίες, σ’ όσους θέλουν να δουλέψουν για το νησί μας -δημοτικούς συμβούλους, πολίτες, επιτροπές- χωρίς να φοβάστε μήπως τρίζει η καρέκλα σας ή μήπως δώσετε χώρο σε κάποιον και φανεί η ικανότητά του. Μην ξεχνάτε πως στις καρέκλες είστε προσωρινοί και πόσο μάλλον για να τις επανδρώσετε επάξια, χρειάζεται ανοιχτό πνεύμα, κριτική σκέψη, στοχευμένη δουλειά, απαλλαγή από εσωστρεφή συναισθήματα και υπερβολές, και πάνω απ’ όλα χρειάζεται συνεργασία και επικοινωνία με όλους. Μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο θα ενεργοποιηθεί ο συνετός προσανατολισμός σας και όχι το ολίσθημα μιας πιθανής κενοδοξίας.